Anna Marca van Bruggen
Anna Marca van Bruggen

Ik ben Anna Marca van Bruggen en ik werk als Neurologie fysiotherapeut en Adem- en Ontspanningstherapeut. In mijn praktijk behandel ik mensen die door een (plotselinge) verandering in hun gezondheid, hun oude vertrouwde ik kwijt zijn geraakt. Op zoek gaan naar waar zij blij van worden of hun talenten, is wat ik probeer te doen. 

Door de dag heen kleine dingetjes doen die wel lukken, geven soms al het nodige vertrouwen in een nieuwe toekomst terug. Zo’n kleine activiteit waar je naar uitkijkt, die lukt en waar je blij van wordt, noem ik een ‘dagankertje’. Dagankertjes kun je regelmatig doen op weg naar herstel in je hoofd, lijf en hart.Zelf ben ik behalve fysiotherapeut ook ervaringsdeskundige in Post-Covid. In de tijd dat ik moest herstellen van de Covid-nasleep, waren mijn dagen totaal anders dan ik gewend was. Het vanzelfsprekend doen wat ik gewend was, lukte niet meer. 


Wat kan dan wél vroeg ik me toen af. Wat maakt de dag overzichtelijk, hanteerbaar en wat geeft een beetje blijheid? Per dag zocht ik dingetjes die ik leuk vond, die me houvast gaven en die min of meer lukten.

Ik merk dat veel van mijn patiënten daar ook naar op zoek zijn. Klein geluk op een dag, een reden om op te staan en met nieuwe voldoening op een dag terug te kijken. Een aantal patiënten past zich vanzelfsprekend aan aan hun nieuwe werkelijkheid, anderen hebben daar meer moeite mee.
Voor hen is deze website. Samen werken aan herstel.

Heeft u een eigen tip of ervaring?
annamarca@fysiotherapiedemarren.nl

Het Dagankertjes Dagboek volgen?

Mail naar:
annamarca@fysiotherapiedemarren.nl o.v.v. Dagankertjes.

U ontvangt dan een berichtje als er nieuwe dagankertjes zijn toegevoegd aan het dagboek.

Anna Marca van Bruggen
  • Praktijklocatie:
    Fysiotherapie De Marren
    it Hoekstee 5, Balk
    0514 - 603 517
    06 - 429 685 24
Fysiotherapie
De Marren